SAFENED

Proactive gastvrije beveiliging

SAFENED - Proactive gastvrije beveiliging

Tilburg University verscherpt veiligheidsmaatregelen

Tilburg University heeft haar veiligheidsmaatregelen verscherpt na de terreuraanslagen in Parijs. Dat laat hoofd beveiliging Cees Braken desgevraagd aan Univers weten.

Zo waren er bij de Dies meer beveiligers dan gebruikelijk aanwezig. Braken: “Normaliter hebben wij aan één of twee externe beveiligers genoeg, maar er was in overleg besloten dat we dit jaar vier bewakers van SAFENED inhuurden. Dat bedrijf doet al een aantal jaren onze externe beveiliging. Daarnaast hebben wij medewerkers die vaak in de gebouwen zijn gevraagd om extra alert te zijn en verdachte situaties direct te melden.”

Medewerkers van de universiteit hadden waarschijnlijk al gezien dat er ook een extra beveiliger op het parkeerterrein aanwezig is. Dat komt volgens Braken omdat het erg druk is op de campus met alle gevolgen van dien: “Door alle drukte wordt er nog wel eens slecht geparkeerd; niet binnen de lijnen of met de kont te ver op de rijbaan. Wij drukken al iedereen op het hart om daar op te letten en een beveiliger doet dat ter plekke tot één uur ‘s middags.”

Braken heeft ‘geen indicatie’ gehad van een concrete bedreiging. Wel blijft Tilburg University de komende tijd in nauw contact met de gemeente, politie, AIVD en andere universiteiten. Braken: “We vragen onze medewerkers altijd al alert te zijn en zolang de situatie daar naar vraagt, handhaven we de extra alertheid. Er staan vooralsnog geen evenementen op de planning waar wij extra beveiliging voor nodig hebben.”


Geschreven door: Bas van Duren
https://universonline.nl

Terug naar het overzicht

Reacties:

Er zijn nog geen reacties achtergelaten. Ben jij de eerste?


Plaats een reactie:

Naam:
Emailadres:
Bericht:
* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.