SAFENED

Proactive gastvrije beveiliging

SAFENED - Proactive gastvrije beveiliging

SAFENED behaalt bevoegdheid voor "Oefenleider voor objectbeveiligers"

SAFENED heeft als eerste particuliere beveiligingsorganisatie in Nederland de bevoegdheid behaald voor de Promundo training: "Train de trainer - Oefenleider voor objectbeveiligers". Hans Kosters, manager training van SAFENED, ontving dit voorjaar het certificaat uit handen van Hanneke Parlevliet RSE, directeur SAFENED.

Met het behalen van dit certificaat is Hans opgeleid tot kandidaat Registered Highrisk Security Officer Instructor (RHSOI) en bevoegd om oefeningen te implementeren en te houden met objectbeveiligers en hen voor te bereiden op het behalen van het beveiligingspaspoort. Dit beveiligingspaspoort is een persoonlijk document dat informatie bevat die noodzakelijk is om te beoordelen of de houder voldoende opgeleid en getraind is om bepaalde werkzaamheden te verrichten. Dit alles op het gebied van kennis en vaardigheden. Met het volledig doorlopen van het bijbehorend oefenprogramma verwerft de beveiliger tevens de titel RSO of RHSO (Registered Security Officer of Registered Highrisk Security Officer).

“Vanaf dat moment zijn we aan de slag gegaan om onze beveiligers voor te bereiden op de inhoud van de training en het behalen van het beveiligingspaspoort. Op deze wijze onderscheiden we ons van andere beveiligingsbedrijven door aantoonbaar goed opgeleid beveiligingspersoneel in te zetten die door de verplichte herhalingstrainingen hun kennis op peil houden" aldus een enthousiaste Hans Kosters.

Inmiddels hebben de kandidaat-RSO’s gemiddeld al aan zo’n 80 % procent van het trainingsprogramma voldaan. Begin volgend jaar volgt een audit, waarbij zal worden gekeken naar de kwaliteit van het hele proces. Na een succesvolle audit is Hans Kosters bevoegd om beveiligers die aan het programma hebben voldaan in te schrijven in het Lloyds-register voor RSO. Naar verwachting kan SAFENED dan in het prille voorjaar van 2013 de eerste Registered Security Officers welkom heten in de organisatie!

Terug naar het overzicht

Reacties:

Er zijn nog geen reacties achtergelaten. Ben jij de eerste?


Plaats een reactie:

Naam:
Emailadres:
Bericht:
* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.