SAFENED

Proactive gastvrije beveiliging

SAFENED - Proactive gastvrije beveiliging

Door de ogen van Chiel van Helden

Wie ben je en wat doe je bij SAFENED
Mijn naam is Chiel van Helden en ik ben teamleider bij SAFENED. Sinds 1 mei 2020 voer ik deze functie uit in naam van SAFENED bij DPD in Oirschot. Een mooi bedrijf in de logistieke sector waar hard wordt gewerkt. Ik heb hier de uitgaging om de samenwerking tussen de verschillende interne afdelingen en SAFENED te optimaliseren, zodat de vertrouwensband blijft bestaan en we elkaar aanvullen waar nodig. Ik hoop dat er op deze manier een nóg fijnere en veiligere werkomgeving ontstaat.

Ik stuur een team aan dat varieert van leergierige jonge tot ervaren beveiligers. Elke beveiliger heeft een eigen verhaal en kent zo zijn of haar sterke en minder sterke kanten. Mijn uitdaging ligt hier bij het ontdekken van deze kanten en het verbeteren van ieders kwaliteiten, zodat er een sterk beveiligingsteam staat waarin iedereen elkaar aanvult.”

Hoe ben je terechtgekomen bij SAFENED?
Voordat ik bij SAFENED kwam werken, heb ik bij diverse andere beveiligingsbedrijven gewerkt. In 1994 begon ik als objectbeveiliger. Mijn pad bewandelde ik verder via asielzoekerscentra, ministeries, multinationals en fabrieken. Uiteindelijk ben ik bij de trots van Noord-Brabant terechtgekomen: Royal Swinkels Family Brewers. Deze locatie werd in juni 2019 overgenomen door SAFENED en ik kreeg de kans om over te stappen. En zoals je wel kunt zien, heb ik dat gedaan!

Wat waren je eerste indrukken toen je bij SAFENED begon met werken?
Zoals al het begin, was ook dit begin niet de makkelijkste. Door doorzettingsvermogen en door het vertrouwen dat ik kreeg van al mijn nieuwe collega’s en de directie van SAFENED, kwam ik erachter dat het écht een heel leuk bedrijf is!

Wat maak werken bij SAFENED zo uniek?
Werken bij SAFENED betekent kansen en vertrouwen krijgen. Rond de paasdagen van 2020 werd ik gebeld met de vraag of ik het zou zien zitten om teamleider te worden bij DPD in Oirschot. Omdat ik mezelf klaar achtte voor deze uitdaging, heb ik het met beide handen aangegrepen. Er wordt bij SAFENED veel geïnvesteerd in het opleiding van medewerkers.

Er wordt vaak door mensen gezegd dat ze geen nummer willen zijn. Bij een klein bedrijf kent iedereen elkaar vaker bij naam en zul je je minder snel een nummer voelen. Maar naar mate een bedrijf groeit, kan het voorkomen dat men de namen van elkaar niet meer allemaal kent of kan onthouden. SAFENED is een bedrijf met meer dan 250 medewerkers, verdeeld over meerdere provincies. En ik voel me alles behalve een nummer! Vanaf dag één is al het contact dat ik heb met de planning, de administratie en de directie persoonlijk en vriendelijk.

Er werken een heleboel leuke collega’s en beloftes worden nagekomen. Hier heb ik wel een goed voorbeeld van! Toen ik in juni 2019 bij SAFENED kwam werken, werd mij beloofd dat ik in november 2019 de opleiding tot Coördinator Beveiliging kon doen, mits ik zou bewijzen dat ik hier geschikt voor zou zijn.  In Oktober 2020 ben ik geslaagd voor dit diploma.

Hoe zou jij SAFENED in één regel omschrijven?
SAFENED is een professioneel, betrouwbaar, eerlijk, vriendelijk en persoonlijk bedrijf met veel goede mensen die het hart op de goede plaats hebben.

Wat is het hoogtepunt dat je tot nu toe hebt meegemaakt bij SAFENED?
Ik kan natuurlijk niet heen om mijn promotie naar het teamleiderschap én het behalen van het diploma Coördinator Beveiliging. Maar natuurlijk is hét hoogtepunt de persoonlijke ontwikkeling die ik heb gemaakt door de kansen die SAFENED mij heeft geboden.

Hoe blijf jij jezelf ontwikkelen binnen je vakgebied?
Ik houd ervan om bezig te zijn met het vak en mezelf zo veel mogelijk te ontwikkelen. Ik heb kortgeleden de opleiding Coördinator Beveiliging en de workshop RI&E afgerond. In januari begin ik met een opleiding tot preventiemedewerker en twee maanden later ga ik voor het diploma CSP. Dit wordt allemaal gefaciliteerd door SAFENED, die het belangrijk vindt dat je jezelf uitdaagt en altijd blijft leren.

Welke ambities heb je nog binnen SAFENED?
Ik wil mogelijkheden krijgen, creëren en aanpakken en me zo blijven ontwikkelen. Het volgen van opleidingen en cursussen is daar een belangrijk onderdeel van. Deel uitmaken van de groei die SAFENED doormaakt is een ambitie van me. En als ik daardoor in de positie kom om mijn eigen positie ook op hoger niveau te brengen, zou ik dit natuurlijk een prachtige persoonlijke groei vinden.

Terug naar het overzicht

Reacties:

Er zijn nog geen reacties achtergelaten. Ben jij de eerste?


Plaats een reactie:

Naam:
Emailadres:
Bericht:
* Emailadres wordt niet getoond. Wil je een eigen afbeelding bij je reactie, meld je aan bij Gravatar.