SAFENED

Proactive gastvrije beveiliging

SAFENED - Proactive gastvrije beveiliging

Nieuws

Audits ISO 9001:2015, VCA* 2008/5.1 en Keurmerk Beveiliging

Vorige week heeft de jaarlijkse audit plaatsgevonden voor onze ISO 9001:2015, VCA* 2008/5.1 en Keurmerk Beveiliging certificeringen.
Deze week hebben we de positieve terugkoppeling ontvangen dat gebleken is dat alle processen en procedures nog steeds goed op orde zijn, iets waar we uiteraard erg trots op zijn. 

Young Professional November 2018: Christian van Dijk

Ook in de laatste editie van het blad Security Management werd weer aandacht besteed aan de rubriek the Young Professional.

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. The Young Professional van deze maand is wederom een bekende, en wel collega Christian van Dijk.

Bijgevoegd treft u het gehele artikel aan. (klik hier om het artikel te openen)

 

We wensen u veel leesplezier.

Young Professional Mei 2018: Mark Bedet

Afgelopen weekend viel de mei editie van het blad Security Management op de deurmat. Met ook in deze editie weer aandacht voor the Young Professional.

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. The Young Professional van deze maand is een bekende, en wel collega Mark Bedet.

Bijgevoegd treft u het gehele artikel aan. (klik hier om het artikel te openen)

 

We wensen u veel leesplezier.

 

Beveiligingsbedrijven krijgen meer positieve dan negatieve beoordelingen

Als het om beveiligingsbedrijven gaat, is het van groot belang dat zij goed werk afleveren. Ondernemers of particulieren huren namelijk niet voor niets bedrijven in om de veiligheid te waarborgen of panden te beveiligen. Wat de ervaringen van klanten van beveiligingsbedrijven zijn, is dan ook een belangrijke graadmeter voor hoe een bedrijf presteert. Telefoonboek.nl zocht uit welke beveiligingsbedrijven het best en slechtst beoordeeld werden. ‘Beveiligingsbedrijven krijgen meer positieve dan negatieve beoordelingen’, luidt de conclusie.

Ruim 7000
Bij Telefoonboek.nl zijn 7.344 beveiligingsbedrijven geregistreerd. In totaal zijn deze bedrijven 696 keer beoordeeld door bezoekers van de website. Zij beoordeelden de bedrijven op basis van hun algemene indruk, de service en de prijs-kwaliteitverhouding. Dit levert de bedrijven een gemiddeld cijfer op. Op basis hiervan kan een lijst met de vijf best beoordeelde en de vijf slechtst beoordeelde beveiligingsbedrijven gemaakt worden. Deze lijst bevat de organisaties met de hoogste en laagste cijfers op basis van de grootste aantallen beoordelingen.

Top vijf
View Watch Security – Gemiddelde beoordeling: 9,9
M&F Security – Gemiddelde beoordeling: 9,8
SAFENED Group – Gemiddelde beoordeling: 9,5
Secura Security – Gemiddelde beoordeling: 9,3
Blocker Security – Gemiddelde beoordeling: 9,2
Het best beoordeelde beveiligingsbedrijf is View Watch Security uit Valkenswaard. Het bedrijf scoort een 9,9 op basis van maar liefst 185 beoordelingen. Er zijn ook beveiligingsbedrijven die beoordeeld zijn met een 10, maar deze werden aanzienlijk minder vaak beoordeeld.

Representatiever
De nummer twee is M&F Security uit Groningen, die op basis van 136 beoordelingen een 9,8 kreeg. Het Helmondse SAFENED Group werd beoordeeld met een 9,5 op basis van 80 beoordelingen. Secura Security uit Kerkrade kreeg een 9,3 op basis van 49 beoordelingen. Blocker Security uit Rilland (Zeeland) kreeg een 9,2 op basis van 149 beoordelingen. Hoewel de nummer vijf een lager cijfer heeft dan zijn voorgangers, is dit cijfer wel representatiever doordat dit gebaseerd is op meer beoordelingen.

Minst beoordeeld
Het slechtst beoordeelde beveiligingsbedrijf is A. Andeae Security Services uit Bosschenhoofd (Noord-Brabant), zegt Telefoonboek.nl. Het bedrijf kreeg op basis van 22 beoordelingen een 2,0. Hoewel dit bedrijf het laagste cijfer kreeg, zijn er andere bedrijven in de top vijf die ook een diepe onvoldoende kregen, op basis van meer beoordelingen. Goossens Safety Solutions uit Barendrecht (Zuid-Holland) heeft van klanten een 2,2 gekregen op basis van 34 beoordelingen. Het Moerdijkse (Noord-Brabant) RCM Security werd beoordeeld met een 2,7 op basis van 24 beoordelingen. Custodie uit Venlo (Limburg) kreeg de meeste negatieve beoordelingen (72) en ontving op basis daarvan een 3,2. Securitas Direct uit Duivendrecht (Noord-Holland) kreeg op basis van de op één na meeste beoordelingen (44) een 3,2.

Opvallend
Wat opvalt aan de lijsten met beste en slechtste beveiligingsbedrijven is dat de best beoordeelde bedrijven veel vaker beoordeeld zijn en deze cijfer dus representatiever zijn. Dit is een verrassende uitkomst, aangezien in de meeste categorieën geldt dat bedrijven die negatief beoordeeld worden de meeste beoordelingen hebben. Voor beveiligingsbedrijven is dit dus precies andersom.

Bron: https://www.infosecuritymagazine.nl

A.S. Watson kiest SAFENED Security als beveiligingspartner

Onlangs hebben de directies van A.S. Watson en SAFENED Security hun handtekening gezet onder een meerjarige overeenkomst voor Beveiligingsdiensten. Dit was het resultaat van een intensieve inkoopprocedure die aan SAFENED Security werd gegund.

Omdat de lopende raamovereenkomst voor Beveiligingsdiensten afliep, heeft A.S. Watson in het voorjaar van 2017 een nieuwe aanbesteding uitgeschreven. Het was een innovatieve procedure, conform de richtlijnen voor ‘Best Value Procurement’. De opdracht heeft betrekking op diverse vormen van gastvrije beveiliging en aanverwante dienstverlening.

Nadat SAFENED Security in het verleden al eens tot de top 3 was gekomen bij een eerdere inkoopronde, werd de organisatie ook nu weer als één van de drie potentiele beveiligingspartners geselecteerd. Referentiebezoeken aan enkele van onze bestaande opdrachtgevers en een persoonlijke presentatie op locatie hebben er uiteindelijk toe geleid dat SAFENED Security zich de komende jaren dé beveiligingspartner van A.S. Watson mag noemen. De opdracht is inmiddels opgestart, de teams ingewerkt en gereed voor het beveiligen en ontzorgen van de drie mooie werklocaties.

SAFENED doneert aan Make-A-Wish Nederland

Evenals de voorgaande jaren doneert SAFENED ook dit jaar weer in december aan een goed doel. De afgelopen jaren gingen al donaties naar o.a. stichting de Zonnebloem, stichting de Opkikker en KIKA. Dit jaar heeft SAFENED gekozen voor een donatie aan Make-A-Wish Nederland.

Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Make-A-Wish wil álle jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar kracht geven voor de toekomst. Dat doen we door hun allerliefste wens te vervullen. Er zit een sterke organisatie achter Make-A-Wish Nederland die drijft op vrijwilligers die zorgvuldig alle stappen in het proces begeleiden en volgen. Het gaat immers om kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie. De vervulling van een allerliefste wens kun je maar één keer beleven. Daarom moet alles op rolletjes lopen.

Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij/zij ook geloven dat hij/zij beter wordt. Dat is de kracht van de wish journey

SAFENED draagt graag haar maatschappelijke “steentje” bij middels deze donatie. Mocht u ook interesse hebben om een bijdrage te leveren in de vorm van een donatie of als vrijwilliger? Check dan de website: http://www.makeawishnederland.org/

Make-A-Wish Nederland vervult de wensen met donaties van particulieren en sponsoren. Make-A-Wish Nederland krijgt geen subsidie van de overheid. De stichting heeft sinds al geruime tijd de CBF erkenning en de ANBI status. Make-A-Wish Nederland is aangesloten bij de Make-A-Wish Foundation International.

Kerstbomen en kerstversieringen veilig?

Kerst komt er weer aan en natuurlijk willen we zowel thuis als op de werkplek een gezellige sfeer creëren.
Bedenk hierbij wel dat kerstversieringen ook een minder leuke sfeer kunnen creëren als het niet aan de eisen voldoet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kerstboombrand :

https://www.youtube.com/watch?v=tOvfGj_jB68 en https://www.youtube.com/watch?v=ujVShrhSCKE

Niet alleen de kerstbomen maar ook andere kerstversiering kan de oorzaak hiervan zijn. Veilige kerstversiering/bomen hebben een certificaat. Controleer of deze aanwezig is en of dat deze geldig is. Zorg dat de verlichting van de kerstbomen en kerstversieringen op een tijdklok zitten. Zorg er ook voor dat je geen versieringen, kerstbomen, decoratie etc. in de trappenhuizen en aan de brandscheidingen plaatst. Dit kan voor zeer nare situaties zorgen.

Is uw kerstversiering veilig?
Kerstversiering is gezellig, maar het brengt ook risico’s met zich mee. En u wilt niet dat er door de kerstversiering ongelukken gebeuren in uw bedrijf. We herinneren ons allemaal de brand nieuwjaarsnacht in Volendam in een café. Stond u stil bij een kerstboom met veilige versiering, toen u uw bedrijf versierde? Heeft u de versiering gecontroleerd? Is uw kerstversiering veilig?

Brandveilig versieren
Voor u, uw medewerkers en gasten is het leuk als uw bedrijf rond de kerstdagen versierd is. Maar het is ook belangrijk dat uw bedrijf veilig versierd is. Een aantal tips om uw bedrijf veilig te versieren hebben wij voor u op een rij gezet.

Veilige kerstversiering

  • Gebruik liever een geïmpregneerde kerstboom dan een echte kerstboom.
  • Gebruik geen echte kaarsen in de kerstboom of als verdere decoratie. Er zijn tegenwoordig prachtige nepkaarsen in allerlei formaten met ledverlichting te koop.
  • Gebruik alleen geïmpregneerde kerstversiering. Dit staat op de verpakking. Weet u het niet meer, of twijfelt u. Knip een klein stukje van de boom of versiering af. Houd hier 5 seconden een aansteker onder. Gaat het stukje branden en blijft er niets meer over dan een hoopje gesmolten plastic of as, dan is het niet geïmpregneerd en niet veilig. Als er geen brand ontstaat, dan is het artikel wel geïmpregneerd.

Algemene veiligheid
Let op bij de verlichting van de kerstboom. Staat deze te ver van een stopcontact, gebruik dan geen stekkerdozen aan elkaar. Dit is niet veilig. En gebruikt u een haspel, dan moet u deze helemaal uitrollen om oververhitting te voorkomen. Plaats geen kerstversiering voor nooduitgangen, vluchtroutes of blusmiddelen. Deze moeten ten alle tijden bereikbaar blijven.
Een losliggend snoer van het stopcontact naar de kerstboom, tapet u vast aan de vloer. Zo kan er niemand over struikelen.

 

Kijk voor meer tips en voorschriften op: http://www.112bhv.nl/content/uploads/kerstfeest_en_brandveiligheid.pdf

SAFENED ondertekend de Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Op 15 mei organiseerde de Codekamer Beveiliging de tweede ondertekensessie voor beveiligingsbedrijven. De ondertekensessie vond plaats bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Onder toeziend oog van de heren Van der List (FNV), Lissenburg (Rijksoverheid) en Blokland (Code Verantwoordelijk Marktgedrag)  heeft SAFENED de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend.

Lees meer

Dief slaat steeds vaker toe in winkels

Van alle vermogenscriminaliteit die in Nederland wordt gepleegd betreft 7,9 procent een winkeldiefstal. In 2010 was dat 6,1 procent. De nieuwste cijfers tonen aan dat de totale vermogenscriminaliteit weliswaar daalt, maar dat dit nauwelijks geldt voor het aantal winkeldiefstallen dat bij politie wordt gemeld, aldus Detailhandel Nederland, dat pleit voor een gezamenlijke en nieuwe aanpak.

Grofweg komen twee typen daders de winkel binnen. In de aangiftecijfers is sprake van een oververtegenwoordiging van Oost-Europeanen, bijna 15 procent van het totaal. Van Steeg: “In Nederland zijn honderden van deze bendes actief, vaak vanuit het voormalige Oostblok. Zij gebruiken ook steeds nieuwe hulpmiddelen. Zo hield een winkelier onlangs iemand staande met een geprepareerde zak chips. Werkelijk te gek voor woorden.” Circa 30 procent van alle schade door winkeldiefstallen wordt veroorzaakt door georganiseerde bendes. Naast de georganiseerde bendes bestempelt Detailhandel Nederland de gelegenheidsdieven als belangrijkste type dader. Het gaat om diefstallen met een relatief kleine schade, maar om enorme aantallen.

Lees meer

Loading...