SAFENED

Proactive gastvrije beveiliging

SAFENED - Proactive gastvrije beveiliging

Nieuws

SAFENED doneert aan Make-A-Wish Nederland

Evenals de voorgaande jaren doneert SAFENED ook dit jaar weer in december aan een goed doel. De afgelopen jaren gingen al donaties naar o.a. stichting de Zonnebloem, stichting de Opkikker en KIKA. Dit jaar heeft SAFENED gekozen voor een donatie aan Make-A-Wish Nederland.

Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Make-A-Wish wil álle jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar kracht geven voor de toekomst. Dat doen we door hun allerliefste wens te vervullen. Er zit een sterke organisatie achter Make-A-Wish Nederland die drijft op vrijwilligers die zorgvuldig alle stappen in het proces begeleiden en volgen. Het gaat immers om kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie. De vervulling van een allerliefste wens kun je maar één keer beleven. Daarom moet alles op rolletjes lopen.

Als een kind kan geloven dat zijn wens uitkomt, dan kan hij/zij ook geloven dat hij/zij beter wordt. Dat is de kracht van de wish journey

SAFENED draagt graag haar maatschappelijke “steentje” bij middels deze donatie. Mocht u ook interesse hebben om een bijdrage te leveren in de vorm van een donatie of als vrijwilliger? Check dan de website: http://www.makeawishnederland.org/

Make-A-Wish Nederland vervult de wensen met donaties van particulieren en sponsoren. Make-A-Wish Nederland krijgt geen subsidie van de overheid. De stichting heeft sinds al geruime tijd de CBF erkenning en de ANBI status. Make-A-Wish Nederland is aangesloten bij de Make-A-Wish Foundation International.

Kerstbomen en kerstversieringen veilig?

Kerst komt er weer aan en natuurlijk willen we zowel thuis als op de werkplek een gezellige sfeer creëren.
Bedenk hierbij wel dat kerstversieringen ook een minder leuke sfeer kunnen creëren als het niet aan de eisen voldoet. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kerstboombrand :

https://www.youtube.com/watch?v=tOvfGj_jB68 en https://www.youtube.com/watch?v=ujVShrhSCKE

Niet alleen de kerstbomen maar ook andere kerstversiering kan de oorzaak hiervan zijn. Veilige kerstversiering/bomen hebben een certificaat. Controleer of deze aanwezig is en of dat deze geldig is. Zorg dat de verlichting van de kerstbomen en kerstversieringen op een tijdklok zitten. Zorg er ook voor dat je geen versieringen, kerstbomen, decoratie etc. in de trappenhuizen en aan de brandscheidingen plaatst. Dit kan voor zeer nare situaties zorgen.

Is uw kerstversiering veilig?
Kerstversiering is gezellig, maar het brengt ook risico’s met zich mee. En u wilt niet dat er door de kerstversiering ongelukken gebeuren in uw bedrijf. We herinneren ons allemaal de brand nieuwjaarsnacht in Volendam in een café. Stond u stil bij een kerstboom met veilige versiering, toen u uw bedrijf versierde? Heeft u de versiering gecontroleerd? Is uw kerstversiering veilig?

Brandveilig versieren
Voor u, uw medewerkers en gasten is het leuk als uw bedrijf rond de kerstdagen versierd is. Maar het is ook belangrijk dat uw bedrijf veilig versierd is. Een aantal tips om uw bedrijf veilig te versieren hebben wij voor u op een rij gezet.

Veilige kerstversiering

  • Gebruik liever een geïmpregneerde kerstboom dan een echte kerstboom.
  • Gebruik geen echte kaarsen in de kerstboom of als verdere decoratie. Er zijn tegenwoordig prachtige nepkaarsen in allerlei formaten met ledverlichting te koop.
  • Gebruik alleen geïmpregneerde kerstversiering. Dit staat op de verpakking. Weet u het niet meer, of twijfelt u. Knip een klein stukje van de boom of versiering af. Houd hier 5 seconden een aansteker onder. Gaat het stukje branden en blijft er niets meer over dan een hoopje gesmolten plastic of as, dan is het niet geïmpregneerd en niet veilig. Als er geen brand ontstaat, dan is het artikel wel geïmpregneerd.

Algemene veiligheid
Let op bij de verlichting van de kerstboom. Staat deze te ver van een stopcontact, gebruik dan geen stekkerdozen aan elkaar. Dit is niet veilig. En gebruikt u een haspel, dan moet u deze helemaal uitrollen om oververhitting te voorkomen. Plaats geen kerstversiering voor nooduitgangen, vluchtroutes of blusmiddelen. Deze moeten ten alle tijden bereikbaar blijven.
Een losliggend snoer van het stopcontact naar de kerstboom, tapet u vast aan de vloer. Zo kan er niemand over struikelen.

 

Kijk voor meer tips en voorschriften op: http://www.112bhv.nl/content/uploads/kerstfeest_en_brandveiligheid.pdf

SAFENED ondertekend de Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Op 15 mei organiseerde de Codekamer Beveiliging de tweede ondertekensessie voor beveiligingsbedrijven. De ondertekensessie vond plaats bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Onder toeziend oog van de heren Van der List (FNV), Lissenburg (Rijksoverheid) en Blokland (Code Verantwoordelijk Marktgedrag)  heeft SAFENED de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend.

Lees meer

Dief slaat steeds vaker toe in winkels

Van alle vermogenscriminaliteit die in Nederland wordt gepleegd betreft 7,9 procent een winkeldiefstal. In 2010 was dat 6,1 procent. De nieuwste cijfers tonen aan dat de totale vermogenscriminaliteit weliswaar daalt, maar dat dit nauwelijks geldt voor het aantal winkeldiefstallen dat bij politie wordt gemeld, aldus Detailhandel Nederland, dat pleit voor een gezamenlijke en nieuwe aanpak.

Grofweg komen twee typen daders de winkel binnen. In de aangiftecijfers is sprake van een oververtegenwoordiging van Oost-Europeanen, bijna 15 procent van het totaal. Van Steeg: “In Nederland zijn honderden van deze bendes actief, vaak vanuit het voormalige Oostblok. Zij gebruiken ook steeds nieuwe hulpmiddelen. Zo hield een winkelier onlangs iemand staande met een geprepareerde zak chips. Werkelijk te gek voor woorden.” Circa 30 procent van alle schade door winkeldiefstallen wordt veroorzaakt door georganiseerde bendes. Naast de georganiseerde bendes bestempelt Detailhandel Nederland de gelegenheidsdieven als belangrijkste type dader. Het gaat om diefstallen met een relatief kleine schade, maar om enorme aantallen.

Lees meer

Tommy Kerkhofs wint de V-factor 2016

De afgelopen weken hebben meerdere beveiligers uit geheel Nederland en afkomstig van diverse beveiligingsbedrijven meegedaan aan de V-Factor verkiezing, onderdeel van de Campagne “Veiligheid raakt iedereen” en een initiatief van sociale partners.

Lees meer

SAFENED doneert aan Nationale Vereniging de Zonnebloem

SAFENED hecht waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Een van de manieren waarop SAFENED hier invulling aan geeft is een jaarlijkse donatie aan een nader te bepalen goed doel.

Dit jaar is gekozen voor een donatie aan Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Lees meer

SAFENED relatiedag 2016

Voor de 5e keer kijken wij terug op een geslaagde relatiedag!

De opkomst was boven verwachting: specialisten, opdrachtgevers en leveranciers kwamen samen om te praten over cyber criminaliteit.

We zijn ervan overtuigd dat alle aanwezigen veel stof tot denken hebben gehad naar aanleiding van de prestaties.

Lees meer

CHECKLIST: 13 tips voor veilig digitaal werken

In een wereld die snel verder digitaliseert, is het steeds belangrijker dat onbevoegden geen toegang hebben tot gevoelige informatie op het werk. Daarom 13 tips voor veilig digitaal werken.

Met een paar relatief eenvoudige maatregelen komt u al een heel eind met veilig digitaal werken.

Lees meer

SAFENED opent inOrde-dag 2016

Op 24 maart 2016 heeft SAFENED de opening verzorgd van de 10e inORDE-dag, die werd georganiseerd door Edu’Actief. De inORDE-dag 2016 vond plaats in het Veiligheidsmuseum PIT in Almere en stond in het teken van onderwijs, en de toekomstige ontwikkelingen voor het onderwijs en de beveiligingsbranche.

Lees meer

Loading...