SAFENED

Proactive gastvrije beveiliging

SAFENED - Proactive gastvrije beveiliging

Nieuws

Door de ogen van Chiel van Helden

Wie ben je en wat doe je bij SAFENED
Mijn naam is Chiel van Helden en ik ben teamleider bij SAFENED. Sinds 1 mei 2020 voer ik deze functie uit in naam van SAFENED bij DPD in Oirschot. Een mooi bedrijf in de logistieke sector waar hard wordt gewerkt. Ik heb hier de uitgaging om de samenwerking tussen de verschillende interne afdelingen en SAFENED te optimaliseren, zodat de vertrouwensband blijft bestaan en we elkaar aanvullen waar nodig. Ik hoop dat er op deze manier een nóg fijnere en veiligere werkomgeving ontstaat.

Ik stuur een team aan dat varieert van leergierige jonge tot ervaren beveiligers. Elke beveiliger heeft een eigen verhaal en kent zo zijn of haar sterke en minder sterke kanten. Mijn uitdaging ligt hier bij het ontdekken van deze kanten en het verbeteren van ieders kwaliteiten, zodat er een sterk beveiligingsteam staat waarin iedereen elkaar aanvult.”

Hoe ben je terechtgekomen bij SAFENED?
Voordat ik bij SAFENED kwam werken, heb ik bij diverse andere beveiligingsbedrijven gewerkt. In 1994 begon ik als objectbeveiliger. Mijn pad bewandelde ik verder via asielzoekerscentra, ministeries, multinationals en fabrieken. Uiteindelijk ben ik bij de trots van Noord-Brabant terechtgekomen: Royal Swinkels Family Brewers. Deze locatie werd in juni 2019 overgenomen door SAFENED en ik kreeg de kans om over te stappen. En zoals je wel kunt zien, heb ik dat gedaan!

Wat waren je eerste indrukken toen je bij SAFENED begon met werken?
Zoals al het begin, was ook dit begin niet de makkelijkste. Door doorzettingsvermogen en door het vertrouwen dat ik kreeg van al mijn nieuwe collega’s en de directie van SAFENED, kwam ik erachter dat het écht een heel leuk bedrijf is!

Wat maak werken bij SAFENED zo uniek?
Werken bij SAFENED betekent kansen en vertrouwen krijgen. Rond de paasdagen van 2020 werd ik gebeld met de vraag of ik het zou zien zitten om teamleider te worden bij DPD in Oirschot. Omdat ik mezelf klaar achtte voor deze uitdaging, heb ik het met beide handen aangegrepen. Er wordt bij SAFENED veel geïnvesteerd in het opleiding van medewerkers.

Er wordt vaak door mensen gezegd dat ze geen nummer willen zijn. Bij een klein bedrijf kent iedereen elkaar vaker bij naam en zul je je minder snel een nummer voelen. Maar naar mate een bedrijf groeit, kan het voorkomen dat men de namen van elkaar niet meer allemaal kent of kan onthouden. SAFENED is een bedrijf met meer dan 250 medewerkers, verdeeld over meerdere provincies. En ik voel me alles behalve een nummer! Vanaf dag één is al het contact dat ik heb met de planning, de administratie en de directie persoonlijk en vriendelijk.

Er werken een heleboel leuke collega’s en beloftes worden nagekomen. Hier heb ik wel een goed voorbeeld van! Toen ik in juni 2019 bij SAFENED kwam werken, werd mij beloofd dat ik in november 2019 de opleiding tot Coördinator Beveiliging kon doen, mits ik zou bewijzen dat ik hier geschikt voor zou zijn.  In Oktober 2020 ben ik geslaagd voor dit diploma.

Hoe zou jij SAFENED in één regel omschrijven?
SAFENED is een professioneel, betrouwbaar, eerlijk, vriendelijk en persoonlijk bedrijf met veel goede mensen die het hart op de goede plaats hebben.

Wat is het hoogtepunt dat je tot nu toe hebt meegemaakt bij SAFENED?
Ik kan natuurlijk niet heen om mijn promotie naar het teamleiderschap én het behalen van het diploma Coördinator Beveiliging. Maar natuurlijk is hét hoogtepunt de persoonlijke ontwikkeling die ik heb gemaakt door de kansen die SAFENED mij heeft geboden.

Hoe blijf jij jezelf ontwikkelen binnen je vakgebied?
Ik houd ervan om bezig te zijn met het vak en mezelf zo veel mogelijk te ontwikkelen. Ik heb kortgeleden de opleiding Coördinator Beveiliging en de workshop RI&E afgerond. In januari begin ik met een opleiding tot preventiemedewerker en twee maanden later ga ik voor het diploma CSP. Dit wordt allemaal gefaciliteerd door SAFENED, die het belangrijk vindt dat je jezelf uitdaagt en altijd blijft leren.

Welke ambities heb je nog binnen SAFENED?
Ik wil mogelijkheden krijgen, creëren en aanpakken en me zo blijven ontwikkelen. Het volgen van opleidingen en cursussen is daar een belangrijk onderdeel van. Deel uitmaken van de groei die SAFENED doormaakt is een ambitie van me. En als ik daardoor in de positie kom om mijn eigen positie ook op hoger niveau te brengen, zou ik dit natuurlijk een prachtige persoonlijke groei vinden.

SAFENED gespot op het NOS journaal

Onlangs kregen wij het verzoek van vleesverwerker Van Rooi Meat uit Helmond of wij hen konden ondersteunen met tijdelijke beveiligingsdiensten t.b.v. de aangescherpte COVID19 richtlijnen. Inmiddels zijn we hier alweer enige tijd actief en we zijn blij dat we, samen met onze partners een steentje kunnen bijdragen aan het gestroomlijnde proces waardoor Van Rooi Meat haar productie heeft kunnen hervatten.

Het NOS journaal heeft deze week eveneens aandacht besteed aan deze locatie waarbij onze medewerkers proactief in beeld verschenen. Mocht je de uitzending willen terugkijken dan kan dat via onderstaande link. (14.28 min. tot 16.30 min)

https://www.npostart.nl/nos-journaal/23-06-2020/POW_04508355

#SAFENED #proactief #COVID19

Door de ogen van Marcel Suetens

Door de ogen van…
Marcel Suetens, werkzaam bij DPD en al sinds 2012 trouwe klant van SAFENED.

Omdat wij altijd op zoek zijn naar manier om de dienstverlening van SAFENED te verbeteren, zodat we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Daarom vragen we geregeld aan medewerkers en klanten om hun persoonlijke mening over SAFENED en haar diensten te geven.

Dit keer hebben we Marcel Suetens benaderd. Ben jij benieuwd naar zijn ervaringen met SAFENED en waarom hij voor ons kiest? Lees dan hieronder het hele interview.

“Hoe lang maakt u al gebruik van de diensten van SAFENED?”
“Sinds 2012, dus een jaar of acht, maken wij gebruik van de diensten van SAFENED. Op onze hub Eindhoven, het hoofdkantoor, zijn dagelijks twee beveiligers vanuit SAFENED aanwezig.”

 
“Hoe tevreden bent u over de geleverde diensten van SAFENED?”
“Ik ben zeer tevreden over de geleverde diensten van SAFENED. Het is een partner waar je goed mee kunt samenwerken en waar flexibiliteit, continuïteit en relatiegerichtheid hoog in het vaandel staan. Ze zijn altijd op de hoogte van onze bedrijfsprocessen.”


“Waarom kiest u voor SAFENED?”
“Waarom DPD kiest voor SAFENED? Zij zijn, zoals ik al zei, een flexibel bedrijf dat meedenkt en -groeit met onze organisatie. De branche waarin DPD opereert verandert en groeit namelijk snel. SAFENED is goed thuis in onze bedrijfsprocessen, -cultuur en regelgeving.”

 

“Wat is het hoogtepunt dat u heeft meegemaakt in de periode waarin u gebruik maakt van de diensten van SAFENED?”
“Dat is onder andere de overgang van onze oude locatie naar de nieuwe locatie. Het is een wereld van verschil. Het nieuwe pand is veel groter en complexer dan het vorige. Hier neemt SAFENED zonder enige moeite mee in deel. Tijdens de opening van het nieuwe pand werd er een squashtoernooi georganiseerd. Iedereen heeft van dit evenement genoten en mede door de beveiligers van SAFENED is alles netjes en veilig verlopen.”

 

“Hoe zou u SAFENED in één regel omschrijven?"
“SAFENED is een flexibel en dynamisch beveiligingsbedrijf dat kan en wil meegroeien met de wensen van een opdrachtgever.”

 

"Zou u anderen aanraden om diensten van SAFENED af te nemen?"
“Als ik voor DPD en de logistieke branche mag spreken, kan ik wel zeggen dat SAFENED goede diensten levert en dat ik hen zeker aanbeveel. Voor de transport- en logistieke branche zou ik hen zeker aanraden, want ze kennen de processen en cultuur van de branche.”

Door de ogen van Saloua Tajjiou

Door de ogen van…
Saloua Tajjiou, teamleider bij SAFENED en een aanwinst voor het bedrijf. We spraken met Saloua omdat we wel eens wilden weten hoe zij werken bij SAFENED ervaart en waarom ze bij ons werkt. Op deze manier vertellen niet alleen wij waarom SAFENED dé werkgever voor jou is in de beveiligingsbranche, maar hoor je het ook van onze werknemers zelf.

Saloua kwam bij ons binnen als beveiliger en is inmiddels gepromoveerd tot teamleider. Als je denkt dat dit haar ideale functie is, dan heb je het mis. Saloua heeft nog meer ambities binnen SAFENED en ze weet waar ze naar toe wil werken.

Vanaf het begin merkte Saloua al dat wij persoonlijk contact erg belangrijk vinden en zegt zelf dat ze geen nummertje is. Iedereen kent elkaar en dat vindt ze alleen maar positief. Ben je benieuwd naar alle ervaringen van Saloua? Lees dan het interview hieronder.


Wie ben je en wat doe je bij SAFENED?
Mijn naam is Saloua Tajjiou en ik ben teamleider bij SAFENED. Kortgeleden ben ik gepromoveerd tot deze functie en daar ben ik erg trots op. Hiervoor heb ik bij SAFENED gewerkt als beveiliger en begon ik als winkelsurveillance in Dordrecht. Ik was nieuw bij SAFENED en kwam op een, ook voor SAFENED, nieuwe locatie terecht. Ik heb hard gewerkt voor de locatie en dat loont, ik ben nu teamleider!”

 
Hoe ben je terechtgekomen bij SAFENED?
Voordat ik bij SAFENED kwam werken, werkte ik al als beveiliger bij een ander bedrijf. Ik was werkzaam als mobiele surveillance en evenementenbeveiliger. Ik merkte dat de nachtdiensten als mobiele surveillance mij lichamelijk en geestelijk braken. SAFENED nam de locatie over waar ik werkzaam was voor het andere bedrijf. Ik zag meteen kansen voor mezelf om hierin door te pakken.


Wat waren je eerste indrukken toen je bij SAFENED begon met werken?
Toen ik binnenkwam bij SAFENED merkte ik gelijk de korte lijnen in het bedrijf. Van beveiliging tot aan kantoor en directie. Iedereen kent elkaar. Je bent bij SAFENED geen nummertje. Zij vinden persoonlijk contact heel belangrijk en dat is fijn. Dit was vanaf het eerste moment al duidelijk te merken.


Wat maakt werken bij SAFENED zo leuk?
Je werkt altijd in een team. Dat team heeft uiteindelijk hetzelfde doel: de veiligheid van het pand en haar bezoekers waarborgen. Als je samen met een team ergens voor werkt, dan is het altijd uitdagend en motiverend om dat doel te bereiken.


Hoe zou jij SAFENED in één regel omschrijven?
SAFENED is een sociaal bedrijf waar je zeker geen nummertje bent. Dat is SAFENED voor mij in één regel.


Wat is het hoogtepunt dat je tot nu toe hebt meegemaakt bij SAFENED?
Mijn hoogtepunt bij SAFENED is toch wel hetgeen waar ik de afgelopen tijd zo hard voor heb gewerkt: mijn promotie tot teamleider.


Welke ambities heb je nog binnen SAFENED?
Natuurlijk ben ik trots en blij met de promotie naar teamleider, maar mijn uiteindelijke doel is toch om meerdere panden onder mij te nemen en nog meer verantwoordelijkheid te dragen. Alles tot in de puntjes perfect laten functioneren is hetgeen wat binnen mijn takenpakket past.

Tevredenheid staat op nummer één.

Omdat SAFENED altijd benieuwd is naar de mening en ervaring van onze partners, laten we hen aan het woord en kun jij lezen hoe zij de samenwerking met ons ervaren. Het eerste interview is afgenomen met Von Glorius, werkzaam bij Schenker Logistics Nederland en al vele jaren trouwe partner van SAFENED. In het interview vertelt hij waarom hij voor SAFENED kiest en of hij tevreden is met de door ons geleverde diensten.

 

“Bij welk bedrijf bent u werkzaam?”

“Ik ben werkzaam bij Schenker Logistics Nederland. Wij ondersteunen industrie en handel in de mondiale uitwisseling van goederen door middel van landtransport, wereldwijze lucht- en zeevracht, contractlogistiek en supply chain management.”

 

“Hoe lang maakt u al gebruik van de diensten van SAFENED?”

“Wij maken al elf à twaalf jaar gebruik van de diensten van SAFENED. Zij zijn bij ons begonnen, simpelweg met het opschrijven van kentekens bij de slagboom van in- en uitkomend verkeer. Sindsdien is SAFENED met ons meegegroeid en veranderd naar het systeem dat wij nu hanteren: een geautomatiseerd transportregistratiesysteem.”

 

“Hoe tevreden bent u over de geleverde diensten van SAFENED?”

“Ik ben erg tevreden met de geleverde diensten van SAFENED. Ze zijn met ons meegegroeid en begrijpen onze bedrijfscultuur. SAFENED weet wat wij bedoelen en willen bereiken. Dat is erg fijn.”

 

“Waarom kiest u voor SAFENED?”

“Schenker Logistics Nederland kiest voor SAFENED om een aantal redenen. Ten eerste vinden wij de prijs-kwaliteitverhouding erg prettig. Ook is in de loop der jaren gebleken dat SAFENED erg flexibel is en werkt met korte communicatielijnen. SAFENED zorgt voor een goed relatiebeheer. Ik heb het idee dat wij geen nummer zijn, maar een klant met een naam. Door de persoonlijke benadering en het persoonlijke contact met SAFENED ervaren wij de samenwerking als positief.”

 

“Wat is het hoogtepunt dat u heeft meegemaakt in de periode waarin u gebruik maakt van de diensten van SAFENED?”

Het is moeilijk om één hoogtepunt te benoemen. Elke dag en elke dienst is anders. Standaard werkzaamheden maar wisselende omstandigheden waarbij het professioneel en ad hoc handelen van de SAFENED medewerker van pas komt. Ik denk dat iedere SAFENED medewerker wel iets heeft meegemaakt wat hem of haar is bijgebleven. Enige tijd geleden wisten zij een insluiper te betrappen. Nadat deze persoon door SAFENED was gedetecteerd en aangehouden, is deze persoon overgedragen aan de Politie. Een ander hoogtepunt is het jaarlijks terugkerende Truck Tour Tilburg. Een evenement waarbij aan ruim 250 mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking plus een begeleider een onvergetelijke rit in een vrachtauto aangeboden wordt. Aan dit evenement doen evenzoveel chauffeurs met hun vrachtwagens mee en rijden er meer dan honderd motoren mee. Van oudsher is Schenker Logistics Nederland een van de bedrijven hier op het industrieterrein die hiervoor ruimte, materiaal en mensen beschikbaar stelt. Een hele uitdaging voor SAFENED om dit, samen met de organisatie, in goede en veilige banen te leiden. Dit zijn gewilde diensten!”

 

“Wat vindt u dat wij echt moeten weten van SAFENED en Schenker Logistics Nederland?”

“Schenker Logistics Nederland is een van de grootste logistieke spelers in de wereld. Hier zijn wij natuurlijk uitermate trots op en dat mag je weten. SAFENED en Schenker Logistics Nederland klikken met elkaar. We vertrouwen elkaar en weten wat we aan elkaar hebben. SAFENED is een betrouwbare partner die ontzorgt, voor ons met name in de toegangscontrole van het vrachtverkeer en de beveiliging van de bedrijfsterreinen, -gebouwen en -voertuigen. Als SAFENED anderen op dezelfde manier behandelt als dat ze bij ons doen, dan beveel ik hen zeker aan bij anderen.”

Nieuwe vennoot SAFENED Group

Per 1 januari 2020 is John Korver als nieuwe vennoot toegetreden tot SAFENED Group. John Korver heeft meer dan 28 jaren ervaring in management en consultancy met beveiliging, aviation & airport security in binnen en buitenland.

John gaat als managing director bij SAFENED International Security vorm geven aan de ambitie om gespecialiseerde diensten te leveren aan hoog risico omgevingen zoals de inzet van gekwalificeerd personeel (beveiliging en non-beveiliging) maar ook specifieke trainingen en consultancy. In eerste instantie voor Noord- en Zuid-Holland.

SAFENED International Security is een nieuw bedrijf binnen SAFENED Group en onderscheidt zich door de focus op hoogwaardige kwalitatieve veiligheidsdienstverlening voor nationaal en internationaal georiënteerde bedrijven.

Met ruim 250 medewerkers is SAFENED  een middelgroot beveiligingsbedrijf en actief sinds 2001 in Noord- en Zuid Holland, Brabant en Gelderland.

 

Bijlage: foto ondertekening contracten van links naar rechts, John Korver, Paul van Anrooij en Hanneke Parlevliet.
Contact: P. van Anrooij 06-46763182

SAFENED ondersteund stichting het vergeten kind door sponsering van een bus voor Hotel Heppie in Mierlo

Er wonen in ons land duizenden kinderen die het moeilijk hebben omdat ze zich door een onveilige, instabiele thuissituatie niet veilig kunnen ontwikkelen of zelfs niet meer thuis kunnen wonen. Deze kinderen zijn enorm kwetsbaar en hebben behoefte aan een plek waar ze even hun zorgen en angsten kunnen loslaten. Die plek is er: Hotel Heppie Mierlo.

Wij geloven dat kinderen de toekomst hebben, meer informatie over dit project is te vinden via onderstaande link.

https://www.hetvergetenkind.nl/hotel-heppie-mierlo

 

Swinkels Family Brewers kiest SAFENED als security & hospitalitypartner

Na een intensieve inkoopprocedure heeft Swinkels Family Brewers de opdracht aan SAFENED Security gegund. In juni zijn we gestart met de dienstverlening bij in Lieshout.

De opdracht heeft betrekking op diverse vormen van gastvrije beveiligingsdiensten, receptiediensten en het aangaan van partnership.

Nadat SAFENED Security was benaderd om deel te nemen aan  inkoopronde, werd de organisatie als één van de drie potentiele beveiligingspartners geselecteerd. Referentiebezoeken aan enkele van onze bestaande opdrachtgevers en een persoonlijke presentatie op locatie hebben er uiteindelijk toe geleid dat SAFENED Security zich de komende jaren dé beveiligingspartner van Swinkels Family Brewers mag noemen.

De opdracht is inmiddels opgestart, de teams zijn ingewerkt en momenteel vind uitbreiding plaats naar diverse  werklocaties in Nederland. Wij zijn trots deel uit te mogen maken van dit mooie familiebedrijf.

Audits ISO 9001:2015, VCA* 2008/5.1 en Keurmerk Beveiliging

Vorige week heeft de jaarlijkse audit plaatsgevonden voor onze ISO 9001:2015, VCA* 2008/5.1 en Keurmerk Beveiliging certificeringen.
Deze week hebben we de positieve terugkoppeling ontvangen dat gebleken is dat alle processen en procedures nog steeds goed op orde zijn, iets waar we uiteraard erg trots op zijn. 

Young Professional November 2018: Christian van Dijk

Ook in de laatste editie van het blad Security Management werd weer aandacht besteed aan de rubriek the Young Professional.

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. The Young Professional van deze maand is wederom een bekende, en wel collega Christian van Dijk.

Bijgevoegd treft u het gehele artikel aan. (klik hier om het artikel te openen)

 

We wensen u veel leesplezier.

Loading...